Dockside lancerer simpel QR-betaling

Hvordan ville en simpel digital betalingsløsning se ud, for de små til mellemstore havne i Danmark? Dette spørgsmål blev stillet tilbage i 2021, da Svendborg Havn mødte Dockside på FLID’s havnemesse i Vingsted.

Svendborg Havn efterspurgte en enkel løsning til betaling af havneafgift når de havde gæstesejlere på besøg, i nogle af deres ø-havne. Der var hverken brug for fuld smartphone applikation, forhåndsreservering eller fastliggeradministration, som andre større havne efterspurgte, ved besøget på messen.

Dockside brugte vinteren og foråret i 2022, på at udvikle og teste et betalingsflow som gør brug af QR-funktionaliteten hvilket er indbygget i de fleste smartphones i dag. Ved hjælp af telefonens kamera, scanner gæstesejleren en QR-kode som er monteret i havnen. En webbrowser åbner og man blive ledt igennem en nem og hurtig betaling. Havnefogeden kan altid logge ind via en app på sin telefon eller en browser på sin computer og tilgå de betalinger der har været.

”Vi mener at simple digitale løsninger er fremtiden for de danske havne, når det kommer til afregning af havneafgiften. Det kræver en stor investering at montere automater og det er der mange mindre havne, hvor dette er en meget stor udgift. Med vores nye QR betalingssystem, ved vi at langt størstedelen af gæstesejlere allerede har en ”mini-betalingsautomat” i lommen, i form af deres mobiltelefon, siger Phillip Bodum, partner i Dockside.”

Dockside QR-Pay, er kørende i 3 havne under Svendborg Havn, men andre mindre havne har allerede taget kontakt til Dockside for at se nærmere på det nye system.

For yderligere information, kontakt venligst:

Dockside – Plads til sejlere

Kontaktperson: Phillip Bodum

E-mail: hej@docksideapp.dk
Telefon: +45 6110 6150

Læs mere om Dockside her på FLID’s Leverandørliste.