Konceptet med en simpel QR betalingsløsning hos Dockside, blev lanceret for offentligheden tidligere på året. Tre danske havne i det sydfynske øhav har brugt Dockside QR-Pay på beta niveau, hvilket har været utrolig lærerigt for både havnene såvel som for udviklerne.

Rungsted Havn har brugt Dockside systemet til betaling fra gæstesejlere, siden Dockside blev lanceret. Rungsted Havn er en stor havn for både gæster såvel som havneassistenter, med kilometerlange broer og moler. Det er derfor utrolig bekvemt for gæstesejlerne, hvis de kan klare betalingen direkte fra deres mobiltelefon på båden.

Dockside har brugt vinteren og foråret i 2022, på at udvikle og teste et betalingsflow, som muliggører brug af QR-funktionaliteten, hvilket er indbygget i de fleste smartphones i dag. Ved hjælp af telefonens kamera, scanner gæstesejleren en QR-kode, som er oplyst om i havnen. En webbrowser åbner, og sejleren bliver guidet igennem en nem og hurtig betaling. Havnefogeden kan altid logge ind via en app på sin telefon, eller en browser på sin computer, og få oplysninger om de betalinger, som er foretaget.

”Rungsted Havn er en stor og velbesøgt havn, som sætter en ære i at give deres fastliggere, og gæster, den bedste havneoplevelse. Vi, hos Dockside, vil meget gerne være med til at gøre sejleroplevelsen endnu bedre, og så simpel og imødekommende som muligt, og vi er utrolig glade for vores samarbejde med Rungsted havn.

Vi mener, at simple digitale løsninger er fremtiden for de danske havne, når det kommer til afregning af havneafgiften. Det kræver en stor investering at montere automater, og for mange mindre havne, er dette er en meget stor udgift. Men med vores QR betalingssystem, ved vi, at langt størstedelen af gæstesejlere allerede har en ”mini-betalingsautomat” i lommen, i form af deres mobiltelefon. Og vi mener derfor at denne betalingsmetode er rigtig hensigtsmæssig – både for sejlerne og havneassisterne, siger Phillip Bodum, partner i Dockside.”

Dockside QR-Pay kommer til Rungsted Havn i foråret 2023.

Læs mere på Docksides profil

 

For yderligere information, kontakt venligst:

 

Dockside – Plads til sejlere

Kontaktperson: Phillip Bodum

E-mail: hej@docksideapp.dk

Telefon: +45 6110 6150