Er du løbet tør for poser?

Hent Havfaldsposer på havnekontoret

Igen i år slår FLID-havnene et slag for havmiljøet ved at uddele havfaldsposer og havfaldssække fra havnekontorer fordelt over hele landet.

I år vil Havmiljøvogternes poser og sække ikke automatisk blive tilsendt havnekontoret, sådan som det var tilfældet i 2018. Men er I løbet tør for poser og sække, er proceduren derimod, at I bedes kontakte Havmiljøvogterne direkte pr. mail [email protected].

Havmiljøvogterne kan hente poser
Havfaldsposer og havfaldssække er tiltænkt de havmiljøvogtere, der kommer forbi havnekontoret og viser deres havmiljøvogterkort, når de er løbet tør. Havmiljøvogterne er frivillige, der går foran i indsatsen for miljøet ved at samle affald op og naturligvis lade være med selv at smide noget på jorden eller til søs. Bag havmiljøvogterkampagnen står Forsvarets Søværnskommando, med det formål at beskytte vores farvande.

Nye tiltag i 2019
I løbet af 2019 vil Havmiljøvogterne teste plasticpose- dispensere opsat på strande, hvorfra alle med interesse for at samle affald på stranden, kan hente en pose.

På billedet herunder ses en dispenser med plasticposer. Den er placeret på stranden ved Grenaa Marina.

Fra venstre: Holdleder fra Norddjurs Kommune Henrik Sørensen, Havmiljøvogter Lene Westermann Støve, driftsleder Palle Ove Nielsen og Søren Stabel fra Brandstifter.dk