Personer bosat i EU, Schengenlande og Storbritannien, som ejer både beliggende i Danmark, kan krydse grænsen

FLID har presset hårdt på overfor politikere, embedsmænd og Rigspolitiet for at få for udlændinge, der ejer en båd beliggende i Danmark sidestillet med dem, der ejer sommerhus, så de kan få adgang til at klargøre og benytte deres fartøj.

Det er nu lykkedes. Listen over anerkendelsesværdige formål bliver nu udvidet, så indrejsende med fast bopæl i EU, Schengenlande og Storbritannien, der ejer både beliggende i Danmark, fra den 15. juni 2020 kan krydse grænsen:

“…Derudover åbnes der for personer, der er bosat i EU og Shengenområdet samt Storbritannien, og som ejer sommerhus i Danmark, eller som kan dokumentere alene at være i transit i Danmark med henblik på ferieophold eller turisme uden for Danmark. Ferielejligheder, kolonihaver eller både beliggende i Danmark vil i den forbindelse fremover blive sidestillet med sommerhuse…”

Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan fra den 15. juni 2020 rejse ind i Danmark

Personer med bopæl i Slesvig-Holsten kan fra den 15. juni 2020 indrejse i Danmark, uden at opfylde kravet om et anerkendelsesværdigt formål. De skal alene dokumentere, at de bor i Slesvig-Holsten.

For de resterende tyske og norske sejlerturister, afventer vi snarest en centralt godkendt formular, der dokumenterer kravet om 6 dages ophold.

Her kan du læse pressemeddelelsen fra Justitsministeriet 10 juni om yderligere åbning af grænserne

Vi følger op så snart der er nyt.