Havnekonference på Bornholm

Bornholm med i South Coast Baltic

I maj 2017 trådte Bornholm ind som partner i det maritime destinationssamarbejde South Coast Baltic. Projektet har fokus på en langsigtet og tværgående maritim indsats for at skabe bedre sammenhæng og tiltrække flere gæstesejlere i farvandet omkring det sydlige Baltikum mellem Danmark, Sverige, Estland, Letland, Tyskland, Rusland og Polen.

Havnekonference

I denne uge fra mandag den 18. september til torsdag den 21. september lagde Bornholms Regionskommune location til en havnekonference om turismemulighederne for havnene på Bornholm. 

Konferencen blev afholdt på Siemsens Gård i Svaneke med besøg fra projektets partnere og samarbejdspartnere. 

Se TV-klip fra TV2Bornholm her

FLID deltog med viden om danske lystbådehavne og tanker om fremtidens lystbådehavn.

”Vi har stor opmærksomhed på markedsføring mod syd, for de er vores fremtidige kunder og der er ingen tvivl om, at det er et upcoming market for os”, fortæller Jacob Jensen, Havnechef i Bornholms Kommune.

South Coast Baltic projektet løber over en 3- årig periode og har fået 18 mio. i EU-støtte. Det medfører, at projektet fra et fælles sekretariat og ved hjælpe af en lead partner, kan supportere landene med projektledelse, markedsføringsmaterialer, fælles hjemmeside og netværksmøder.

”Vi er med fordi et maritimt projekt for destinationsturisme på tværs af landegrænser åbner for helt andre muligheder, end dem vi selv kan udvikle og løfte. Vi skal i stedet være klar til at pakke de ting ud, der kommer fra vores lead partner”, fortæller Jacob Jensen og uddyber, at et af de tilbud man på Bornholm har taget imod er deltagelse på syv maritime messer i løbet de næste tre år.

South Coast Baltic vil udarbejde en hjemmeside, sejlerguider, video og events, herunder messer og regattaer i det sydbaltiske farvand, hvor alle lystsejlere er velkomne.

Fakta: I 2016 stod gæstesejlere fra Polen for 5.610 overnatninger i de danske lystbådehavne, primært på Bornholm. Det er en stigning på ca. 14% sammenlignet med 2014.