KIBO Sikring bag sikring af havneområdet ved kæmpe udvidelse af Skagen Havn

Skagen Havn har udvidet med 190.000 m2 og et nyt landareal samt mere end 1 km ny kaj. KIBO Sikring har stået for sikringen af havneområdet i forbindelse med en omfattende udvidelse af Skagen Havn. Havneudvidelsen skal give havnen et boost ved at skabe endnu bedre rammer for et af Skagen Havns kerne-forretningsområder: Fiskeri, fiskeindustri og følgeerhverv.

”Det har været en stor fordel, at KIBO Sikring har stået for både den mekaniske sikring og

elektronisk overvågning på projektet,” siger Mikal Nielsen, driftschef på Skagen Havn.

KIBO har leveret mekanisk sikring i form af stålgitterhegn, skydeport, hurtigfoldeport og ganglåger samt elektronisk overvågning herunder adgangskontrol og overvågning af området.

Sikringsbehovet afspejles i krav til sikring af havne

Danske havne skal leve op til reglerne for ISPS (International Ship and Port Facility Security). Det sætter særlige krav til sikringen af havneområde og skibene:

Der er ret skrappe krav til sikring af havne såvel som skibe, og det skal vi selvfølgelig også leve op til på den nye udvidelse,” siger Mikal Nielsen.

Derfor valgte Skagen Havn KIBO til opgaven

”Inden projektstart havde vi allerede linet KIBO op som samarbejdspartner til etablering af sikring, da vi havde et godt forløb med KIBO op til udvælgelsen af samarbejdspartner. Vi fik anbefalinger til, hvilken sikring vi skulle vælge og hvilke myndighedskrav, der er til den sikring, vi skal have som havn. Det har KIBO givet god rådgivning omkring,” siger Mikal Nielsen.

Sikringen af Skagen Havn er et eksempel på et 360 graders projekt af større karakter, hvor KIBO Sikring har været ansvarlig for både den mekaniske sikring og den elektroniske overvågning.

Det har været en stor fordel for os, at KIBO har stået for både adgangskontrol (ADK) og videoovervågning (TVO) samtidig med, at de har stået for porte og hegn. Disse sikringsløsninger er tæt forbundet,” siger Mikal Nielsen og fortsætter:

Jeg vil helt bestemt anbefale KIBO som samarbejdspartner på lignende projekter. Det har især været rådgivning forud for projektet, som har været rigtig god. Det har gjort, at vi har følt os trygge ved projektet, før vi gik i gang,” slutter Mikal Nielsen.

For yderligere information, kontakt KIBO Sikring.

Kontaktperson: Rune Jeff Frederiksen

Telefon: 7010 7077

E-mail: kibo@kibo.dk

Eller læs mere på KIBO’s hjemmeside: https://www.kibosikring.dk/

Du kan også læse mere om  KIBO Sikring A/SFLID’s leverandørliste.