I den kommunale del af Mariager Lystbådehavn blev en udtjent bro udskiftet med en ny og anderledes type. Broen er fremstillet i polyethylen og stål med dæksplanker i 100 pct. genanvendt plast fra europæiske leverandører.

Mariager Lystbådehavn får bro i genanvendt plast

Mariagerfjord kommune valgte at anskaffe en brotype, der har vist sig holdbar i Holland og så er der et bæredygtigt element i at vælge genanvendt plast. Alle materialerne er REACH-certificerede i forhold til EU’s kemikalielovgivning og kan anvendes igen og igen.

Kan broen holde i stormvejr og hvad med slitage?

Spørgsmålene er mange, når ALLflex, der står bag produktet møder kunden, for er plast virkelig robust nok til havnebyg?

“Svaret er ja, det kan sagtens lade sig gøre. Vi leverer sågar til havne, der ligger direkte ud til Nordsøen. Disse har benyttet genanvendt plast i deres havnekonstruktioner og nogle af flydebroerne er dimensioneret til skibe op til 1.500 BRT.

I den hollandske havn Oesterdam bygger man en større lystbådehavn, og her har vi leveret bølgebrydere, som neutraliserer bølgehøjder op til 130 cm,” siger Michael Høgedal Nielsen fra ALLflex Nordic.

100 pct. genbrugsplast

Broen i Mariager består af dæksplanker i genanvendt og opsorteret PE og PP plast fra industri og husholdning.

Ifølge ALLflex er denne dæksplanke kendetegnet ved at være både skridsikker og vedligeholdelsesfri. Som bærerør, sider og ramme er anvendt Polyethylen, som også anvendes til fødevareemballage, vandflasker og legetøj. Varmgalvaniseret og rustfri stål er anvendt til ramme, vanger og forstærkninger. Flydebroen er forankret med stålpæle, der er beklædt med plast for at undgå tæring.

Læs mere om ALLflex Nordic i FLID’s Leverandørliste her

Eller kontakt ALLflexNordic:

Telefon: 4112 0844  eller 3016 6442
E-mail: nfo@allflex-nordic.com