En ny type brandslukker anvendes på flere havne. Den har en effektiv slukningseffekt, pga. den særlige væske. Bag de nye typer af slukkere står to forhenværende brandmænd. Det skal være muligt at gribe hurtigt ind, og slukkerne fås i flere størrelser som er lette at anvende for alle.

– Ofte opstår der forvirring om, hvilken type brandslukker som er bedst egnet. Med de nye typer af brandslukkere behøver du kun at anvende en bestemt model. De sprøjter væske og efterlader dermed sjældent følgeskader og så er de effektive og nemme at anvende. Og det er en fordel, da en brand kan hurtigt brede sig i en havn og der skal ydes hurtig indsats, hvis uheldet er ude, siger Henning Suhr, som forhandler brandslukkerne gennem firmaet Vand & Liv.

Slukkerne er gift-og korrosionsfrie, velegnet til brandslukning i faste stoffer, væsker, friture, olie, elektriske installationer (op til 1000 V) og brugbar på mennesker.

Findes i 3 størrelser:

Universalslukkere
Brandslukkeren forhandles i to universalstørrelser som begge har en holdbarhed på 5 år.

  • 6 liters (UV 6) – 35 sekunder slukningstid
  • 2 liters (UV 2) – 23 sekunders slukningstid

En håndspray – 112
Desuden findes brandslukkeren i en lettere håndholdt udgave:

  • ”112” modellen, der slukker med 15 sekunders slukningstid.

Der findes en lille let udgave, som hedder 112 slukker. Den har mange sejlere har taget til sig som fast inventar i deres både. Men er også relevant til mindre opgaver på værkstedet eller i køretøjer på havnen.

Vand og Liv

Servicering af brandslukkerne

Begge typer brandslukkere er godkendte til erhverv og havnen kan tilmed selv lave årligt kontrol med slukkerne og derved sparer penge til serviceeftersyn.

Har I gamle typer brandslukkere som I ikke selv kan udføre eftersyn på, kan VAND OG LIV yde service på både brandslukkere, hjertestartere og sikkerhedsudstyret på havnen (redningskrans, stiger m.m.)

Kontakt VAND og LIV og få et godt tilbud på udskiftning af de gamle pulverslukkere.

Du kan læse mere om Vand og Liv her.