Kan du brug havnens redningsudstyr? Se filmen og bliv klogere på, hvordan du redder liv:
Projekt Sikker Havn
Sikker Havn har fokus på at højne sikkerheden i de danske lystbådehavne. Og ved at følge en række anbefalinger for at forebygge ulykker i havnen, kan lystbådehavne opnå en certificering som Sikker Havn. De danske lystbådehavne er generelt sikre, men en certificering skaber opmærksomhed. Certificeringen som Sikker Havn gælder for en 3-årig periode, hvorefter havnen skal re-certificeres.
Hurtig indsats redder liv
At en lystbådehavn er ”Sikker Havn certificeret” betyder i korte træk, at havnen har tilstrækkeligt med rednings- og sikkerhedsudstyr til en hurtig førsteindsats, hvis uheldet er ude.
Derudover er havnens gæster og fastliggere informeret om, hvordan udstyret bruges, og der er en plan for, hvordan udstyret vedligeholdes.
Støtte fra TrygFonden
FLID gennemfører projekt Sikker Havn med støtte fra TrygFonden i perioden 2020 – 2022, hvor der sættes ekstra fokus på, at flere havne bliver certificeret Sikker Havn.
TrygFonden bidrager desuden til Sikker Havn ved at donere redningskranse, jernstolper og instruktioner til interesserede havne og klubber.
Sikker Havn certificerede havne
Gul: Havnen er certificeret Sikker Havn
Rød: Havnen har gennemgået med risikovurdering og anbefalinger. Næste skridt for dem er certificering som Sikker Havn.
I Danmark
På Færøerne
Sådan blev vi Sikker Havn certificeret
Her ser I filmen om, hvordan Veddelev Lystbådehavn i Roskilde Fjord, blev Sikker Havn certificeret.
For yderligere information om Sikker Havn
Har dette vakt interesse, kan I læse meget mere om Sikker Havn og om, hvad det kræver at opnå et certifikat her på siden.