Eksplosiv start på projektet: I sikker havn

                   

Der var gang i den ved pressemødet i Korsør Lystbådehavn den 24. jan., da projektet: “I sikker havn” officielt blev skudt igang af Korsør Kommunes Borgmester Flemming Erichsen. Projektet skal sætte fokus på havnesikkerheden og har som mål, at minimere antallet og omfanget af de ulykker, der finder sted i danske lystbådehavne og lystfartøjer.

Korsør Lystbådehavn er valgt som pilothavn, og skal i løbet af de næste to år vise, hvordan havne kan opgraderes i forhold til sikkerheden gennem systematisk miljø- og sikkerhedsarbejde. Der skal genereres viden, værktøjer, anvisninger, checklister m.m. som kan anvendes for at forebygge brande, personskader herunder drukneulykker samt miljøulykker.

Korsør Beredskab simulerede efter pressemødet en række af de ulykker som kan forekomme på lystbådehavne. En lille weekend-gasflaske var f.eks. bragt til eksplosion i en optimistjolle og resultatet var særdeles voldsomt.

Det blev også demonstreret hvordan en person vha. en løs stige nemt kan reddes op af havnebassinet.

Det grafiske bureau, Brandmen fra Korsør har designet projektets logo, der bl.a. skal anvendes i formidlingen af projektets resultater til landets øvrige havne og sejlere.

Dansk Sejlunion og Foreningen af Lystbådehavne I Danmark har taget initiativ til projektet i samarbejde med korsør Kommune, Korsør Lystbådehavn og sejlklub, Codan Forsikring, Det Norske Veritas og Friluftsrådet.

Se indsalg i TV-2 Øst fra projektets eksplosive start
Fakta om ulykker i lystbådehavne

Baggrund

Yderligere oplysninger vedr. projektet og pressemødet fås ved henvendelse til:
Projektleder Jesper Højenvang, tlf.: 4345 4360, e-mail: info@flidhavne.dk