Vikingegaarden A/S udvider inden for maritim afmærkning

Gennem en række nye samarbejds- og forhandleraftaler har Vikingegaardens specialafdeling, Green Harbor Technology, udvidet sine aktiviteter inden for det maritime område. Det indebærer eksklusiv aftaler inden for lanterner, fyr, ledelys, bøjer og afmærkninger.

Virksomheden står i forvejen stærkt i markedet for maritim afmærkning, men også inden for udstyr til overvågning af energi- og ressourceforbrug for havne og havnekunder.

Maritim afmærkning (AtoN – Aids to Navigation) har afgørende betydning for sikkerhed og navigation til søs. I havne er det et område med stigende betydning. Vikingegaarden A/S eller Green Harbor Technology præsenterer nu en række eksklusive aftaler med leverandører inden for maritim afmærkning – nærmere betegnet inden for:

  • Lanterner, Fyr og Ledelys
  • Bøjer (fysiske)
  • Virtuelle Bøjer og Afmærkninger

Lanterner, Fyr og Ledelys

Vikingegaarden A/S har indgået strategisk samarbejde med den finske virksomhed Sabik Marine, som designer og fremstiller LED-baserede marinelanterner, fyr og signallys af høj kvalitet med indbygget solpanel og batteri, samt løsninger med avanceret fjernovervågning og kontrol.

Produkterne anvendes allerede hos den Søfartsstyrelsen i Danmark og med denne aftale betjener Vikingegaarden A/S nu kunder i Danmark samt på Færøerne, Island og Grønland.

Sabik Marine var de første til at introducere LED-teknologi og fjernovervågning i marine navigationshjælpemidler. Som aktive medlemmer af IALA (International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities) bidrager Sabik Marinefortsat til udvikling af industristandarder og teknologier.

Bøjer (fysiske)

Vikingegaarden A/S har fået forhandlingen af Full Oceans fysiske bøjer og kan tilbyde standardiserede miljøvenlige produkter i høj kvalitet og til meget konkurrencedygtige priser. Bøjerne er produceret med henblik på nem håndtering og minimum vedligeholdelse for brugeren i havnen. Desuden er sikkerhed, ydeevne og lave omkostninger prioriteret.

Bøjerne er fremstillet i rotationsstøbt specialplast og skal derfor aldrig males (7 års farve-garanti). De kræver ikke flere meter vand, og er derfor ideelle til både nærdanske forhold og arktisk brug. De er godkendt af såvel den amerikanske, som den canadiske søfartstjeneste, til brug under arktiske forhold.

Virtuelle Bøjer og Afmærkninger

Vikingegaarden A/S har desuden indgået forhandleraftale med EIVA, som er en ledende dansk virksomhed inden for AIS baseret virtuel afmærkning til søs. Deres NaviSuite Perio gør det muligt nøjagtigt at anvende virtuelle bøjer til AIS-navigationshjælpemidler tilmed til en brøkdel af prisen på fysiske bøjer. Vi tilbyder en unik løsning af AIS Baserede Bøjer & Afmærkninger (NaviSuite Perio), der giver mulighed for at indsætte enhver bøjetype, som virtuelle bøjer, så de vises korrekt på AIS-skærme på nærliggende skibe. Dette er et økonomisk fordelagtigt alternativ eller supplement til udrulningen af fysiske bøjer.

De virtuelle bøjer anvendes typisk til markering af den dybeste del af sejlrenden for større skibe, ved ind- og udsejling. De anvendes desuden til markering af midlertidige forhindringer, fx vrag, byggeområder, kabellægningsarealer osv.

Integration med Vikingegaardens eget system ProPower

Samtlige af produkterne fra vore nye partnere er integreret med, eller kan integreres med, Vikingegaardens egen IOT-løsning; ProPower, og mere specifikt ProPower NaviLIght, som indbygges i udstyret eller fungerer som selvstændigt modul. Det betyder effektiv og besparende monitorering af udstyret, med eksempelvis disse funktioner:

  • Nem navigation til og placering af bøjer og lanterner med GPS-sporing
  • Forbrugsregistrering af al el og vand
  • Betalingsløsning med MobilePay, Dankort og Kreditkort
  • Effektiv drift og vedligehold

Læs mere om de nye strategiske samarbejder og se startkampagnerne her på: Vikingegaardens hjemmeside for havne og farvande

Yderligere oplysninger:

Kontakt venligst

Vikingegaarden A/S
salg@vikingegaarden.com
+45 75803960

I kan også læse mere om Vikingegaarden A/S på FLID’s Leverandørliste her