Flere og flere havne ser på løsninger, der kan løfte opgaven med at tømme bådens holdingtank i havnen til fordel for miljøet. Den populære PierPump fra Vogelsang vinder derfor indpas i de danske havne på grund af den stabile drift og brugervenlighed. ”Det er ikke sværere end at tanke sin bil”: siger Niels Agerbo, adm. direktør for Vogelsang i Danmark og fortsætter ”vi har fokus på, at have en løsning på markedet, som kan tilpasses efter de forskellige havnes behov, og så skal den selvfølgelig være driftsikker og nem at vedligeholde”.

I 2021 købte Esbjerg Strand Lystbådehavn en PierPump SB 160 fra Vogelsang, som blev installeret på deres  servicekaj, så bådejeren kan komme af med sit spilde- og lænsevand på en nem måde. ”Vi er ikke helt i mål. Det tager lidt tid, før alle har købt ind på løsningen, men de, der bruger pumpen, er positiv overrasket over, hvor nemt det er” siger havnefoged Frank Pedersen.

Adspurgt om, hvad han vil anbefale andre havne, så er det adgang til vand og strøm ved siden af pumpen. ”Det vil være rart at kunne vaske hænder efter tømningen, selvom tømningen sker på en hygiejnisk måde” svarede han.

Flere havne oplever en stigende mijøbevågenhed fra deres brugere og med strande ofte tæt på havnen giver det god mening at have en tømningsstation på havnen, så man er med til at holde badevandet rent for alle og så anbefaler Niels Agerbo fra Vogelsang, at havnen tager kontakt til andre havne og lærer af deres erfaringer.

Mere information finder du her om det rene vand fra Vogelsang eller på Vogelsang side på flidhavne.dk.