Vikingegaarden A/S i spidsen for et stærkt hold med fokus på digitale løsninger

To af de ledende leverandører af løsninger til de danske havne indenfor digitalisering, effektivisering og maritim afmærkning, har pr. 16. oktober valgt at fusionere.

Vikingegaarden AS, der gennem en årrække har solgt digitalisering- og effektiviseringsløsninger til bl.a. danske lystbådehavne, er fusioneret med Præcisions Teknik Marine, som i 35 år har solgt løsninger inden for navigationshjælpemidler til de danske havne & farvande.

Fusionen skaber en stærk virksomhed, som i regi af Vikingegaarden AS vil få en betydelig position på markedet, med fokus på grøn omstilling for danske havne.

En lang portefølje af digitale produkter

Vikingegaarden har udviklet IT-systemet ProPower, som er et web- og IOT baseret løsning til overvågning og dataopsamling af el-, vand-, lys- og varmeforbrug, samt overvågning og lokalisering af maritim afmærkning (fx bøjer). Der er en hel portefølje af produkter og udstyr, som fysisk installeres hos kunderne. Med et login har kunderne overblik, kontrol og indsigt over alt udstyr og forbrug i havnene.

Mere specifikt er der tre løsninger fra Vikingegaarden som er fokuseret på Lystbådehavnene og deres behov::

 • OnSiteLight – Intelligent og energibesparende Havne Belysning
 • Marinella – optimeret og automatiseret Service Pedetal for Lystbådehavne for el og vand
 • SmartCharger – Automatiseret Ladestander til elbiler på parkeringspladser

Totalløsninger til danske havne

Præcisions Teknik Marine har gennem 35 år leveret turnkey-løsninger indenfor maritim afmærkning (bøjer, lanterner og fyr) til såvel industri- som lystbådehavne, samt til brug på broer og udstyr i sunde og farvand.

Den nye virksomhed vil fokusere på salg af totalløsninger til primært danske industrihavne indenfor:

 • Grøn Omstilling
  Et grønnere miljø for de danske havne
 • Digitalisering & Effektivisering

Standardiserede turnkey-løsninger indenfor digitalisering og effektivisering af danske havne

 • Selvbetjening og Brugerbevidstgørelse
  Abonnementsbaserede systemer og løsninger, som 100% passer sig selv og giver alarmer, hvis der er problemer
 • Maritim Afmærkning
  Turnkey-løsninger indenfor al maritim afmærkning til danske havne, sunde, stræder, broer og farvand

Holdet bag den nye fusion

I forbindelse med fusionen bliver den hidtidige ejer af Præcisions Teknik Marine, Thomas Dresler, bestyrelsesformand for Vikingegaarden AS.  Som CEO for Vikingegaarden fortsætter Ulrik Østergaard, og der er ansat en ny salgsdirektør pr. oktober, Michael O. Jönsson.

“Fusioneringen af vore firmaer har skabt en større og stærkere virksomhed med flere resurser, stærkere økonomi og bedre fokus på udvikling og salg af digitaliseringsløsninger til de danske havne.  Dette gør, at vi nu også kan bringe et bredere produktsortiment til de danske lystbådehavne,” siger adm. direktør Ulrik Østergaard.

“Efter præcist 35 år i branchen er jeg glad over at kunne annoncerede denne fusionering, som sikrer kontinuiteten for Præcisions Teknik Marine i den nye virksomhed.  Jeg ser meget frem imod min rolle som bestyrelsesformand, og glæder mig til i nært samarbejde med Ulrik at styre virksomheden mod dens hovedmål for fremtiden,” siger bestyrelsesformand Thomas Dressler.          

Den nye salgsdirektør, Michael Jönsson, er uddannet Ingeniør fra DTU, og har en solid baggrund i salg af komplekse turnkey-løsninger og SaaS modeller både internationalt samt regionalt.

“Danske havne er i en rivende udvikling og samtlige havne har igangværende udvidelser. De efterspørger digitalisering og systemer, som kan effektivisere deres hverdag. Derudover ønsker de samtidig at reducere deres udledning af CO2 og deres energiforbrug – som en del af industriens overordnede mål.

Denne fusion gør os i stand til fuldt ud af matche disse behov, og vi ser frem til at engagere os som strategisk partner med de danske havne,” slutter adm. direktør Ulrik Østergaard, Vikingegaarden AS.

Det nye management team bliver:

Bestyrelsesformand: Thomas Dresler,  (grundlægger, ejer af og adm. direktør for Præcisions Teknik Marine)
Direktør: Ulrik Østergaard, (grundlægger og ejer af Vikingegaarden AS)
Salgsdirektør: Michael O. Jönsson (ansat per 1. oktober 2020)

Læs mere om Vikingegaarden A/S i FLID’s Leverandørliste.

For yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte:

Web: Vikingegaarden A/S

Bestyrelsesformand Thomas Dressler:
Telefon:                 4052 1258
E-mail:               tdr@vikingegaarden.com

CEO Ulrik Østergaard:
Telefon:                    2760 0200
E-mail:               ulrik@vikingegaarden.com