Et bredt flertal i Folketinget er netop blevet enige om en aftale, der vil indeholde færre indrejserestriktioner til Danmark

De tilbageværende indrejserestriktioner er forenklede således, at personer bosat i EU- og Schengenområdet vil fremover kunne rejse ind i Danmark uden restriktioner, hvis de er færdigvaccinerede, tidligere smittede eller har en negativ test. For øvrige vil der gælde et krav om, at de skal testes senest 24 timer efter indrejse til Danmark.

Rejsevejledningerne normaliseres fredag den 15. oktober 2021, før efterårsferien. De nye indrejseregler træder i kraft fra mandag den 25. oktober 2021.

Samtidig opretholdes et beredskab, så de tidligere restriktioner hurtigt kan genindføres, hvis der opstår nye, bekymrende virusvarianter i udlandet.

Nye indrejseregler gældende fra mandag 25. oktober:

  • I EU- og Schengenområdet vil personer, der er færdigvaccinerede, tidligere smittede og personer, som har en negativ test, fremover kunne rejse ind i Danmark uden restriktioner.
  • For øvrige vil der gælde et krav om, at de skal testes senest 24 timer efter indrejse til Danmark. Kravet vil også gælde personer med dansk statsborgerskab eller med fast bopæl i Danmark, når de indrejser i Danmark.
  • For hele verden fjernes kravet om anerkendelsesværdigt formål og kravet om test forud for indrejse.
  • Politiets COVID-19-relaterede grænsekontrol ophører.
  • Færdigvaccinerede fra OECD-lande, lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, og lande, der løbende tilknyttes EU’s coronapas ordning, kan indrejse i Danmark uden krav om test og isolation.
  • For ikke-vaccinerede, der indrejser fra lande fra EU’s positivliste, som Danmark har åbnet for, kræves der test efter indrejse.
  • Indrejsende fra øvrige lande vil skulle testes og gå i isolation efter indrejse.

For yderligere information, læs hele nyheden om indrejseregler på Justitsministeriets hjemmeside

Eller kontakt FLID på telefon: 4345 4360.