Nu er der hjælp at hente for lystbådehavnene til at blive Sikker Havn certificeret

FLID har uddannet seks Sikker Havn-vejledere, der er klar til at se på havnens sikkerhedsforhold med friske øjne, kigge på risici og levere en samlet rapport, som gør arbejdet frem mod en certificering overskuelig og enkel.

Ideen om Sikker Havn vejledere opstod, for at lettet arbejdet med at blive certificeret Sikker Havn. Det kan være en større opgave, fra beslutningen er truffet til certificeringen er i hus.
–  Det kan vi undgå ved at tilbyde hjælp til havnen gennem de seks Sikker Havn-vejledere, som vi håber I vil gøre brug af. Vejlederen hjælper jer med at se efter risici på hele havnens område. Lige fra indkørsel til den yderste bro, siger Tom Elmer Christensen, specialkonsulent i FLID.

Få en risikovurdering af havnen

En risikovurdering indebærer overvejelser, som eksempel: Hvor er der risiko for at falde i vandet? Hvor færdes brugere og havnens gæster? Vil redningskøretøjer kunne komme frem? Vejlederen indtegner steder med risici på et oversigtskort, og det eksisterende redningsudstyr kortlægges ligeledes.

Anbefalinger til havnebestyrelsen

I rapporten beskriver vejlederen det, der skal til, for at lystbådehavnen kan blive certificeret som Sikker Havn. Anbefalingerne er delt i to: dels de obligatoriske krav om udstyr og dels de ideelle ting, som havnen kan gøre for at forebygge ulykker.

Rapporten indeholder slutteligt en oversigt over de omkostninger, det vil kræve, for at få havnen certificeret. Vejlederen afleverer altså et komplet beslutningsoplæg til havnebestyrelsen, og ønsker man Sikker Havn vejlederen med til et møde, hvor rapporten kan forklares, kan det også arrangeres.

Billedet øverst viser de seks Sikker Havn vejledere

Fra venstre mod højre er det Erik Grubak, Karl Johan Andersen, Jens Christian Eskjær Jensen, Dan Cort Jørgensen, Bjarne Toft Madsen og John Strøbek. De er selv aktive i lystbådehavne, fordelt over hele landet, og flere er også aktive i bestyrelsesarbejde. Flere er ligeledes engageret i SejlSikkert, Vild med Vand og Kystredningstjenesten.

Vil du vide mere om Sikker Havn?

Du er velkommen til at kontakte FLID:

Specialkonsulent, Tom Elmer Christensen
Telefon: 2120 8889
E-mail: tom@flidhavne.dk

Eller læs mere om Sikker Havn certificering her på siden